Nyhedsarkiv

142Nyheder 55 Nyt fra...

Fra skoletræt til prisvinder

I løbet af blot et halvt skoleår forbedrede Aziz sin årskarakterer markant og fandt motivation til at færdiggøre folkeskolen og gå efter drømmen om at blive tømrer
Nyhed billede
Da Aziz gik i 8. klasse, var han sjældent i skole. Faktisk så sjældent, at han fik 00 og 02 i årskarakterer i dansk og matematik. For der var ikke rigtig nogen indsats at vurdere Aziz’ ud fra. Det betød blandt andet, at han blev erklæret ikke uddannelsesparat så sent som i januar i 9. klasse.

- Jeg var så skoletræt, og jeg syntes, det var rigtig kedeligt at gå i skole, husker Aziz, der i dag er 16 år og har afsluttet 9. klasses eksamen – med en helt særlig hilsen med sig videre i livet fra sine nu tidligere lærere og skolekammerater fra Tovshøjskolen:

Aziz har nemlig fået ”Årets Progressionspris”. Faktisk en helt ny pris, som er oprettet med Aziz selv som inspiration, fordi han på mange måder har udviklet sig og opnået rigtig meget i løbet af anden halvdel af 9. klasse. Så meget, at han nu har fuldstændig styr på, hvad han går efter næste skoleår, som foregår på EUD 10, altså 10. klasse på Aarhus Tech:

- Jeg vil være endnu bedre til dansk og matematik! Og så vil jeg være tømrer, fastslår Aziz.

Sidstnævnte mål blev klart for ham, da han i det forgangne skoleår var i praktik via Ung i Erhverv en dag om ugen gennem otte måneder på Børnenes Jord i det centrale Aarhus.

- Det var et godt sted at være. Fordi vi hyggede os, mens vi arbejdede. Jeg var med til at lave en sofa, en dør og en masse småting, som skulle repareres og gøres bedre, end de var. Det betød også, at jeg fik brugt min kreativitet og fantasi til at løse opgaverne, forklarer Aziz.

Fordelen for ham var desuden, at den ugentlige praktikdag med fysisk arbejde forkortede antallet af timer på skolebænken, hvilket medførte, at Aziz bedre kunne koncentrere sig og følge med, når han var i skole.

Sidst men ikke mindst har Aziz deltaget to gange i ’Move’, som er Aarhus Kommunes tilbud om intensive læringsforløb af en uges varighed, hvor unges faglighed boostes. Aziz knoklede med fagene matematik og dansk, og fik fine resultater ud af det, nemlig karakteren 4 i begge fag, da han denne sommer gik op til afgangseksamen. Derudover har forløbene givet Aziz meget mere tro på sig selv, så han for eksempel har mod på at stille sig op foran andre og fremlægge eller fortælle.

- Jeg har kæmpet hårdt med lektierne, og jeg er blevet motiveret for at tage en uddannelse. Hvis man ikke tager en uddannelse, risikerer man, at man ikke har noget at lave, og så kommer man måske til at kede sig og bliver kriminel. Det har jeg ikke lyst til. Jeg vil have et bedre liv, siger Aziz.

FAKTA:


Ung i Erhverv Gellerup-Toveshøj: Er et tilbud hos ungdomsskolen i UngiAarhus Gellerup-Toveshøj om arbejdspladspraktik, så unge kan afklares om deres uddannelsesvalg.
Move: Aarhus Kommunes tilbud om intensive læringsforløb i dansk og matematik, samt faglig, personlig og social udvikling.

05-09-2018 MRSB

Forrige 10 Næste 10