Nyhedsarkiv

143Nyheder 54 Nyt fra...

Åben Klub blev en succes

Tirsdag den 2. april inviterede UngiAarhus til Åben Klub, hvor børnene og deres forældre fra 3. klasse kunne opleve, hvad det vil sige at gå i klub.
Nyhed billede
Det var anden gang UngiAarhus holdt Åben Klub for at vise, hvad det vil sige at gå i klub i stedet for SFO. Der var masser af nysgerrige forældre og børn, der kom forbi, og de mødte UngiAarhus mangfoldige tilbud og dedikerede voksne.

Fyldte lokaler i Åbyhøj
En af de fritidsklubber, der holdt Åben Klub var Fritidsklubafdelingen Klubben i Bøgen i Åbyhøj. Her var 90 børn fra 3. klasse på Gammelgårdskolen forbi for at se, hvad det vil sige at gå i fritidsklub. Og der var flere ting, der trak.

- Noget af det, der har trukket børnene til, er interessen for hvad det vil sige at gå i klub. De nye lokaler der ikke ligner skolen, de åbne skabe og døre hvor mulighederne for forskellige aktiviteter ligger lige for. De digitale fællesskaber, klipning af gækkebreve, påskeæggene der bliver fundet hvis man er heldig, bordtenniskampene med mange sjove udfordringer, fortæller Jenny Milthers, der er afdelingsleder i Fritidsklubafdeling Åbyhøj.

Og når børnene først kom i klubben, var det svært for dem at tage hjem.

- Børnene har været så glade. Der var nogle forældre, der hentede deres børn tidligt, men børnene ville blive, siger en smilende Jenny Milthers.

En tid med forandring
Det var ikke kun børnene, der kom forbi UngiAarhus’ fritidsklubber. I Harlev kom en masse forældre forbi, og de kan se fordelene ved, at deres børn går i fritidsklub.

- Nu bliver min datter ældre og samtidig går hun meget op i at blive mere selvstændig, og så er det godt, at hun viser megen glæde over klubben, siger Kim Kanne fra Harlev, hvis niårige datter, Annika, skal begynde i klubben efter sommerferien.

Efter en anderledes dag for fritidsklubberne i UngiAarhus er det nu tilbage til hverdagen, hvor der er fokus på at skabe den bedste fritid for alle børn og unge i Aarhus, så alle får det sjovt med hinanden. Også uden at Åben Klub-gæsterne er der.

09-04-2019 MRSB

Forrige 10