Ungerådet i Vest

Ungerådet VEST er en gruppe unge mennesker, der gerne vil gøre det sjovere og bedre at være ung i Aarhus. Ungerådet består både af de unge, der sidder i Børn og Unge-byrådet og af andre unge, der synes, det er spændende at arbejde med og diskutere politik, der vedrører og påvirker forholdene for børn og unge. Ungerådet mødes inden hvert møde i Børn og Unge-byrådet, for sammen at finde ud af, hvad vi i Vest mener er vigtige emner at tage med videre til Børn og Unge-byrådsmøderne. Foruden at bakke op om de indvalgte kandidater, laver Ungerådet også initiativer og arrangementer, for eksempel for unge på tværs af skolerne.

 

Børn og Unge-byrådet fungerer som de unges talerør til de voksne politikere, og arbejder hvert år med at lave tre-fire indstillinger, som det voksne byråd behandler. Tilsvarende det voksne Byråd, består Børn og Unge-byrådet af 31 unge, der er valgt ind fra de forskellige FU områder i Aarhus. Derved fungerer Børn og Unge-byrådet som et slags ”skyggebyråd” til det rigtige byråd og arbejder også med mange af de samme politiske emner. Ligesom det voksne byråd, finder de seks til syv årlige møder for Børn og Unge-byrådet sted på rådhuset i rådhussalen. Foruden møderne, har man mulighed for at deltage i en række arbejdsgrupper og udvalg. Herigennem kan de unge arbejde med emner, de synes er spændende.

 

Tidligere indstillinger fra Børn og Unge-byrådet spænder bredt. Lige fra sundere skolemad, til at få skøjtebanen ved musikhuset tilbage, til bedre førstehjælps- og seksualundervisning til bedre UU-vejledning, til mulige fællesskaber på tværs af skoler og til en fælles ungeplatform.

 

Foruden møderne, deltager Ungerådet i år også i Folkemødet på Bornholm, som afslutning på denne valgperiode. Her får de unge, der sidder med i Ungerådet, mulighed for at deltage i debatter, møde politikere og blive klogere på, hvad der politisk rører sig i Danmark lige nu. Derudover deltager ungerådet i relevante konferencer og arrangementer, så vi kan have fingeren på pulsen.

 

Har du lyst til at være med i Ungerådet eller har du nogle spørgsmål, kan undertegnede kontaktes.

 

 

Anne Kathrine Østerby Muldbjerg // koordinator

Anne.kathrine.oesterby@gmail.com // 20480333

 

Emil Moselund Østergaard // koordinator

actoremilmoselund@gmail.com // 27851666

 

Astrid Line Kristensen // koordinator

Astridkristensen@hotmail.com // 27246708

 

Casper Husted // afdelingsleder

cash@aarhus.dk // 41 85 71 33

Information

Ung i Aarhus - Vest
Ungdomsskolen

Grøndalsvej 2
8260 Viby J.
_____________________

FU-Leder
Jette Dahl
Mail: dahl@aarhus.dk
Tlf.: +45 51 57 57 57

Vice-FU-leder
Pernille Refstrup Lauridsen
Mail: pere@aarhus.dk
Tlf.: +45 51 57 57 17

_____________________

Afdelingsledere

Gammelgaardsskolen, Åby Skole, Sødalskolen, Engdalskolen og Næshøjskolen
Niels Rønde
Tlf.: +45 51 57 57 19
Mail: niro@aarhus.dk

Møllevangskolen, Hasle Skole, Ellekærskolen, Skjoldhøjskolen, Tilst Skole og Sabro-Korsvejskolen
Casper Husted
Tlf.: +45 41 85 71 33
Mail: cash@aarhus.dk