Rejseforsikring

I 2008 kom der nye regler for den offentlige rejsesygeforsikring under ferie. Disse bestemmelser har også betydning for børn og unge, som deltager på rejser/ture sammen med UNGiAarhus SYD.

Ændringerne har følgende betydning:

Danskere er kun sikret sygdomsbehandling for akut sygdom/tilskadekomst og hospitalsophold i EU og EØS landende*.

Ekstra udgifter til hjemtransport er kun meddækket i Norden. Dette betyder, at rejsende i andre lande skal tegne en frivillig rejseforsikring for at sikre, at ekstraudgifter til hjemtransport er dækket.

Aarhus Kommune har ikke at tegnet (ekstra) specialforsikring for børnene, men lade det være op til forældrene, hvorvidt børnene er dækket under rejsen. Dette skyldes, at det er kommunens opfattelse, at langt de fleste familier alligevel på nuværende tidspunkt har sikret sig ved frivillig tegning af årspolice til afløsning af den tidligere dækning på sygesikringskortet.

*Landene hvor man er sikret sygdomsbehandling er oplistet nedenfor:
Andorra, Azorerne, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Isle of Man, Irland, Island, Italien, Kanariske Øer, Kanaløerne, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, madeira, Malta, Monaco, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.